icon-behandeling Behandelen van dieren

Kampt uw (huis)dier met ondefinieerbare klachten? En bent u erg benieuwd welke oorzaken hieraan ten grondslag liggen? Bij MeCeBi kunt u uw dier laten testen en laten behandelen!

Mogelijk heeft uw dier klachten waarvan u de achtergrond niet kent. Op basis van een bioresonantie-test kan MeCeBi u inzicht geven in de oorzaken van de klachten. Daarnaast bieden we u een overzicht van mogelijke behandelingen en adviseren we u over voeding en medicatie.

Dankzij de behandelingen van MeCeBi heeft Poes Droppie geen last meer van de bijwerkingen van de vaccinaties.

Droppie

De behandelingen

Het is niet nodig uw dier naar de praktijk van MeCeBi mee te nemen. Het enige wat we voor de test nodig hebben, is een lichaamseigen stof van uw dier. Denk aan slijm op een wattenstaafje, een beetje ontlasting, urine of bijvoorbeeld een veertje. Op die manier heeft uw dier geen stress van het onderzoek. MeCeBi is geen vervanger van de dierenarts, maar we testen in principe alle dieren. Of het nu gaat om vogels, knaagdieren, katten, honden of paarden. De oorzaak van veel onduidelijke klachten kan liggen bij bacteriën, schimmels, parasieten, voedselallergieën, insecten of vaccinaties, etc. Enkele voorbeelden van hoe klachten kunnen ontstaan:

  • Huidklachten zoals jeuk en eczeem kan ontstaan door mugjes, dazen en bijen, maar ook door belasting van de lever na het eten van Jacobskruiskruid of een ander giftig kruid

  • Pijnklachten en kreupel lopen kunnen worden veroorzaakt door een tekenbeet (ziekte van Lyme) of giftige stoffen.

  • De oorzaken van luchtwegklachten kunnen liggen in verkeerd voer, schimmels, bacteriën en virussen.

Ervaringsverhaal van Bella

Sinds een aantal jaar ben ik zelf in behandeling bij MeCeBi en tijdens een gesprek met behandelaar Mieke kwamen de verschillende huidklachten van mijn dwergpoedel Bella ter sprake. Bella heeft steeds terugkerende oorontstekingen, huid allergie en zeer gevoelige darmen. Dankzij de behandelingen van MeCeBi verdwenen deze klachten erg snel. Het is bijzonder om te zien hoe snel mijn hond reageerde op de behandeling. Dit schijnt bij de meeste dieren zo te zijn. Dankzij de adviezen van Mieke weet ik nu veel beter op welke voeding Bella niet goed reageert. Voor de onderzoeken bij MeCeBi neem ik altijd een beetje wangslijm mee van Bella en brokjes/koekjes om te testen.

Bella en ik Bella

Op basis van deze informatie kan Mieke achterhalen welke belastingen er in het lichaam van mijn hondje zijn. Afgelopen zomer verergerde spontaan de darmklachten van Bella en had ze een aantal weken last van bloederige diarree en braken. Ik was bang dat ze deze klachten niet zou overleven, helemaal omdat ze inmiddels 12 is. Toch zijn ook deze klachten dankzij de behandelingen gestabiliseerd en is ze weer een stuk fitter en vitaler. Mijn hond is belangrijk voor mij en daarom ben ik blij met de hulp die ik bij MeCeBi krijg.

 

Neem contact op

Heeft u vragen over het onderzoek en het behandelen van uw dier? Neem contact op voor het maken van een afspraak.