icon-behandeling Pijnbehandeling / Scenar therapie

Bij de pijnbehandeling wordt er eerst een compleet onderzoek gedaan door de zenuwbanen rond de ruggenwervel te onderzoeken met behulp van Scenar-apparatuur. De zenuwbanen lopen vanuit het centrale zenuwstelsel en de ruggenwervel tot in de huid. Via de huid werkt de Scenar op de zenuwen en zet ze aan tot het produceren van stoffen die de cellen en organen nodig hebben om goed te kunnen functioneren.

Uw voorbereiding op de pijnbehandeling:

  • U mag twee uur voor en twee uur na de behandeling niet douchen of baden;
  • Een half uur voor de behandeling graag nog iets eten;
  • Drink voldoende water voor de behandeling;
  • Scheren bij veel haargroei, op de plaatsen die behandeld worden;
  • Na de behandeling voldoende rust nemen;
  • Wilt u uw eigen badhanddoek meenemen?

Hoe werkt de Scenar?

De behandeling met de Scenar is over het algemeen niet pijnlijk. U voelt een lichte prikkeling via de elektrode op de huid. Op sommige plaatsen geeft de Scenar aan dat daar langer gewerkt moet worden en zal daar dan ook enige minuten op de huid gehouden worden totdat hij aangeeft dat er nu voldoende stimulatie of demping is.

De Scenar werkt als een uitwendige regelaar van lichaamsfuncties. Er ontstaat een biologische interactie. Hij gaat als het ware een dialoog aan met het lichaam. Het zenuwstelsel is het communicatiekanaal (de telefoonlijn). De Scenar geeft impulsen tot herstellende werkzaamheden, waarbij een directe en voortdurende terugkoppeling is tussen uw lichaam en de Scenar. De Scenar speelt hierop in door zijn zelfregulerende werking.

De duur van een traject

Over het algemeen duurt een eerste behandeling een uur. Afhankelijk van de uitkomst, resultaten en de reactie van het lichaam wordt er de volgende keer bekeken wat en waar er gewerkt gaat worden met de Scenar. De duur van het behandelingstraject is onder meer afhankelijk van de aard, duur en locatie van uw (pijn)klachten en het (langdurig) gebruik van medicatie en uw ziektegeschiedenis.

Voor sportblessures en kortdurende pijnklachten kan vaak ook op korte termijn herstel verwacht worden. Voor langdurige pijnklachten is dit vooraf moeilijk te zeggen. Dit is mede afhankelijk van het eerste onderzoek, de blokkades die gevonden worden en het reactie- en regulatievermogen van het lichaam.

Vaak wordt al tijdens de behandeling direct een ontspannende werking ervaren en vaak ook al verlichting van de pijnklachten! Na de behandeling krijgt u direct een glas water en wordt u geadviseerd om thuis heel veel water of kruidenthee te drinken.

Lees meer over Scenar therapie...