icon-behandeling Wat is Scenar therapie?

Bijna 25 jaar geleden kregen Sovjet-topwetenschappers de opdracht apparatuur te ontwikkelen om voor de goede gezondheid van hun kosmonauten in de ruimte te zorgen zonder het gebruik van farmaceutische medicamenten, aangezien die niet bruikbaar zijn in een omgeving waar recycling van water en afval essentieel is. Het resultaat: Scenar therapie.

Dialoog tussen uw lichaam en de Scenar

Begin jaren 90 werd de fabricage van Scenar-apparaten vrijgegeven voor burgers. De Scenar, zo groot als een televisieafstandsbediening met slechts een 9V-batterij, stimuleert de lichaamseigen regulatie met ongevaarlijke elektrische impulsen via de huid. Door de biologische interactie tussen uw lichaam en de Scenar ontstaat er als het ware een dialoog, waarbij de Scenar impulsen geeft om het lichamelijk functionele systeem tot herstellende werkzaamheid aan te zetten. Opeenvolgende impulsen van de Scenar verschillen al naar gelang de reactie van de huid.

Snelle en langdurige resultaten

Na jarenlange ervaring met Scenar behandelingen in Rusland is gebleken dat pijn snel kan worden verlicht, lichaamsfuncties gereguleerd en genormaliseerd worden en genezings-, herstellings- en revalidatieprocessen worden versneld met aanzienlijke vermindering van klachten als gevolg. Ontstekingen, allergische reacties en bloedcirculatieproblemen, alsook hormonen- en immuniteitsstoornissen kunnen aanmerkelijk worden verminderd en/of genezen. De effecten zijn doorgaans snel en langdurig. Behandeling met Scenar-apparatuur, primair gericht op specifieke klachten/pijn, werkt tevens door op de complete verbetering van lichaamsfuncties.

Overzicht behandelingsuitkomsten

Een overzicht van behandelingsuitkomsten van verschillende klinische specialisaties door Scenar apparatuur levert het volgende beeld van volledig herstel, gemiddeld 2/3 en enige verbetering, gemiddeld 1/3 (% cijfers zijn gebaseerd op groepen van 150 tot 400 patiënten). Spieren en bindweefsel 79%, bloedsomloop 82%, ademhalingsorganen 84%, spijsverteringsstelsel 93%, urinewegen en voortplantingsorganen mannen 89%, urine en voortplantingsorganen 78%, centrale zenuwstelsel 81%, gehoororgaan 82%, gezichtsorgaan 93%, mond, speeksel en kaak 91%.

Scenar-therapie is bijzonder effectief bij:

 • Acute- en chronische pijn
 • Sportblessures
 • Gewrichts- en spierpijn
 • Pijn aan banden en pezen
 • Doorbloedingsproblemen
 • Buik- en darmklachten
 • Hoofd, nek, schouder en rug
 • Gescheurde enkelbanden
 • Tenniselleboog en muisarm
 • Zweepslag en whiplash
 • Verwondingen en kneuzingen

De combinatie van Scenar therapie met de energieopwekkende deken OLM is waardevol voor de sportwereld. Er zijn enkele contra-indicaties (bijv. pacemakers), maar vanuit Russische ervaringen blijken geen complicaties of negatieve bijwerkingen.