Vruchtbaarheidsconsulten

Als je een kinderwens hebt en je bent daar al een tijd mee bezig en het is nog niet zover, dan kan dat veel spanning en onzekerheid met zich mee brengen. Je hebt er zelf misschien al van alles aan gedaan of je bent al bezig met een ziekenhuistraject en je vraagt je af of en wanneer het gaat lukken. Tijdens een vruchtbaarheidsconsult kunnen we meedenken hoe je op het gebied van voeding, supplementen en natuurlijke middelen in jullie proces ondersteund kan worden. Hiervoor krijgen we graag een beeld van jullie situatie, wat je al gedaan hebt en wat er speelt, zodat we in kunnen schatten of er verstoringen zijn op gebied van voedingsstoffen, tekorten, hormonen, belastingen, stress enzovoort. Hier kunnen we dan gericht ondersteuning op inzetten.

Voor wie zijn deze consulten bedoeld?

Voor stellen/mannen/vrouwen die:

  • een kinderwens hebben
  • proberen om zwanger te worden sinds korte of langere tijd
  • gerichte ondersteuning willen op gebied van voeding, supplementen en andere natuurlijke middelen
  • mogelijk al onderzoeken of een ziekenhuistraject hebben doorlopen of daar middenin zitten

Wat komt er tijdens een consult aan de orde?

Tijdens het consult bespreken we samen wat jullie al hebben gedaan of meegemaakt op het gebied van je kinderwens en welke ondersteuning je graag zou willen. We nemen onderstaande punten door en bespreken wat je al weet of doet en brengen in kaart waar de aandachtspunten of verstoringen liggen. Je krijgt persoonlijk advies (op maat gemaakt voor zowel man als vrouw) op het gebied van:

  • Voeding: Hoe is jullie voedingspatroon? Je leert welke voeding belemmerend en ondersteunend werkt op de vruchtbaarheid en hoe je voldoende vitamines, mineralen, goede vetten en eiwitten tot je kunt nemen.
  • Leefstijl: Hoe leven jullie, en is er sprake van (veel) stress of andere belastingen? We nemen door wat in het dagelijks leven belangrijk is om op te letten, zoals bijvoorbeeld straling, hormoonverstorende stoffen of toxines.
  • Supplementen: We testen door middel van bioresonantie uit of je tekorten hebt en we geven advies hoe je dit kan aanvullen door middel van supplementen.
  • Natuurlijke middelen: Er is veel mogelijk op dit gebied; er zijn middelen voor klachten of stress en middelen die de vruchtbaarheid stimuleren.
  • Het hormonale systeem: Je leert belemmeringen en stressoren herkennen en werken aan een goede en gezonde hormoonbalans.

Tijdens het consult kunnen er ondersteunende programma’s middels bioresonantie worden ingezet ter ondersteuning van de vruchtbaarheid.

Hoeveel consulten?

Vooraf krijgen jullie een vragenlijst toegestuurd die uiterlijk een week van tevoren ingevuld moet zijn. Hierdoor kan het consult alvast voorbereid worden en is er tijdens het consult genoeg tijd voor gesprek en vragen. Jullie krijgen persoonlijke adviezen tijdens het consult en naderhand via de mail toegestuurd.

Het eerste consult duurt drie kwartier. Deze is live. Daarna bepalen we samen of het nodig en wenselijk is om een vervolgconsult in te plannen. Een vervolgconsult duurt een half uur en kan ook online of telefonisch plaatsvinden.

Je hoeft niet in behandeling bij MeCeBi te zijn om een afspraak in te plannen.

Neem contact op

Heb je vragen of wil je meer informatie over de vruchtbaarheidsconsulten bij MeCeBi? Bel dan naar 0341 - 35 41 12 of vul het contactformulier in. Ook kan je hier een artikel lezen over deze consulten waarin voorbeelden en mogelijkheden worden aangehaald.


Zwangerschaps- en vruchtbaarheidsconsulente Annemiek

Therapeute Annemiek is bij MeCeBi onze zwangerschaps- en vruchtbaarheidsconsulente. Zij heeft altijd al een speciale interesse gehad voor zwangere vrouwen en baby´s, en heeft ook tijdens haar eigen zwangerschappen de ondersteuning van natuurlijke middelen ervaren. Zij deelt graag haar eigen ervaringen.

Lees hier het verhaal van Annemiek...