icon-behandeling Halotherapie (zoutkamer)

Halotherapie (zoutkamer) is een aanvullende therapie om klachten op het gebied van huidproblemen, luchtwegproblemen en/of energieproblemen tegen te gaan. De zoutkamer is een ruimte waarin patiënten fijn droog medicinaal zout inademen en er kan direct contact zijn met de huid, indien wenselijk.

Let op! De Halotherapie is alleen bij MeCeBi Hoogeveen in te plannen!

Ontstaan van de Halotherapie

De ontwikkeling van de zoutkamer komt voort uit de zoutmijnen die al eeuwen gelede in vooral Oost-Europa voorkwamen. Het viel op dat de mijnwerkers in deze zoutmijnen een heel laag ziektepercentage hadden. Klachten als griep, verkoudheid, oorontstekingen, luchtwegproblemen en/of huidproblemen kwamen bij deze mensen nauwelijks voor.

Deze ervaring was reden genoeg om hier onderzoek naar te doen. En na aanleiding daarvan ontstond al snel de Halotherapie, een therapie waarbij mensen met huid- en/of luchtwegaandoeningen meerdere keren per week 30 minuten of een uur in de zoutmijn kwamen. Dit had een zeer positief effect op hun aandoening(en).

In Nederland hebben we helaas niet van deze mijnen, maar creëren we een ruimte waarbij hetzelfde klimaat met dezelfde hoge concentratie aan zoutmoleculen gecirculeerd wordt. Door het reinigen van de longen kan er een betere uitwisseling zijn van zuurstof in de longblaasjes en met meer zuiver zuurstof in de cellen komt er meer energie beschikbaar. Bij het ontbloten van de huid - waar dat wenselijk is - komt het zout ook op de huid en heeft het daar ook een reinigend effect.

Positieve effecten van Halotherapie

Halotherapie kan de behandelingen van MeCeBi versterken. Bent u niet in behandeling bij MeCeBi, ook dan heeft Halotherapie en positief effect op:

  • Luchtwegaandoeningen
  • Hooikoorts
  • Eczeem / psoriasis
  • Chronisch vermoeidheid
  • Spierzwakte / krampen
  • Long-covid
  • Stress gerelateerde klachten

Hoe werkt de therapie?

Tijdens de therapie kunt u uw kleding aanhouden, het advies is om niet uw nieuwste kleding te dragen tijdens de therapie. Heeft u last van eczeem? Dan is het aan te raden deze plekken te ontbloten.

U gaat rustig zitten in een comfortabele stoel. Het is mogelijk een boek of tijdschrift mee te nemen, zodat u tijdens de therapie rustig kunt lezen. Elektrische apparaten, zoals uw telefoon, e-reader of andere apparaten kunnen niet mee de zoutkamer in. Ook alle andere vormen van metaal blijven buiten de zoutkamer.

Een sessie duurt 30 minuten of 50 minuten. Het advies is om minimaal 4 uur na het bezoek niet te douchen, zodat het zout nog goed kan inwerken.

Een sessie inplannen?

De Halotherapie / zoutkamer is alleen beschikbaar bij MeCeBi Hoogeveen. Het is niet mogelijk om een sessie in te plannen op de locaties Putten en Ede.

Wilt u een sessie inplannen? Klik dan op onderstaande button en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op voor het maken van een afspraak.