De supermarkten liggen er vol mee. Voedingsproducten die mooi van kleur zijn, lekker ruiken en veel smaak hebben. Weleens bij stilgestaan hoe dit komt? Ze zijn namelijk niet van zichzelf zo mooi. Inderdaad, door de zogenoemde E-nummers. Deze door de Europese Unie goedgekeurde hulpstoffen worden aan veel levensmiddelen toegevoegd om de eigenschappen te verbeteren.

Maar wat als je er gevoelig voor deze hulpstoffen bent? Of teveel binnenkrijgt doordat bijna alle voedingsproducten ze bevatten? In deze video krijg je meer te weten over E-nummers. Met name Aspartaam (E951) en Ve Tsin (E621) lichten we meer toe.

Vervelende klachten door E-nummers

Zoals je hebt gehoord in de video, kunnen E-nummers vervelende klachten geven. Hieronder hebben we nog even de belangrijkste informatie op een rijtje gezet, zodat je het nog een even rustig na kan lezen.

Aspartaam (E951)

Aspartaam (E951) kan lastige gezondheidsklachten geven. Voorbeelden hiervan zijn: rusteloosheid, duizeligheid en oorsuizen. Aspartaam is toegevoegd aan veel voedingssupplementen en medicatie. Daarnaast wordt aspartaam vooral aan light-producten en suikervrij snoep toegevoegd om het alsnog nog zoet te laten smaken.

Ve Tsin (E621)

Het E-nummer Ve Tsin (E621) kan je in de eerste plaats een onrustig gevoel geven. Dit kan veroorzaakt worden door buikklachten en darmklachten. Daarnaast kan hoofdpijn ontstaan door deze hulpstof. Ve Tsin is in pakjes, sausjes en soepen verwerkt, maar ook in Chinees eten.

Voorkomen is beter dan genezen!

Aspartaam (E951) en Ve Tsin (E621) zijn niet de enige E-nummers waar je gezondheidsklachten van kunt krijgen. Ga zelf ook eens op zoek naar de effecten van E-nummers. Dat kan met een app, maar het kan ook via de website: https://www.ahealthylife.nl/lijst-van-e-nummers/.

Controleer zelf of je een E-nummer misschien wel of beter niet kunt gebruiken. Zo voorkom je klachten!