Bij eczeemklachten is het verstandig om niet alleen naar uitwendige oorzaken op zoek te gaan. In onze vorige blog heb je al kunnen lezen dat de oorzaak voornamelijk inwendig ligt. Zo speelt voeding bijvoorbeeld al een belangrijke rol bij deze huidklachten.

Naast algemene (voedings)adviezen is het vaak heel persoonlijk welke factoren het lichaam belast. Daarnaast kunnen er erfelijke belastingen zijn waardoor deze laaggradige ontsteking blijft voortduren. Iemand die daar goed over mee kan praten is Gerdien.

Het verhaal van Gerdien

Gerdien heeft van jongs af aan last gehad van eczeem. Het begon op haar armen, maar het breidde steeds verder uit. Zelfs tot in haar gezicht. Uit het onderzoek bij MeCeBi bleek dat verschillende organen, waaronder haar darmen niet goed functioneerden. Daarnaast had Gerdien een koemelk en tarwe-allergie. Dankzij de behandelingen bij MeCeBi zijn haar allergieën onder controle, functioneren haar darmen weer goed en heeft ze daardoor geen last meer van eczeem.

Gerdien heeft al zo lang als ze zich kan herinneren last van eczeem. Het begint op haar armen, maar de eczeem breidt zich steeds verder uit. Zelfs tot in haar gezicht. Als ze in het openbaar komt voelt ze zich onzeker. Gerdien begint daarna ook ontwijkend gedrag te vertonen. Ze probeert zoveel mogelijk te vermijden dat ze het huis uit moet, en camoufleert haar gezicht met make-up om de eczeem te verbergen.

Zalfjes, zalfjes en nog eens zalfjes

De maat raakt vol voor Gerdien. Ze gaat bij zichzelf te rade wat de oorzaak kan zijn van haar eczeem en begint kritisch naar haar voedingspatroon te kijken. Ze probeert haar levensstijl aan te passen, maar zonder succes.

Ten einde raad gaat Gerdien naar het ziekenhuis, waar ze terecht komt bij een dermatoloog. Deze schrijft Gerdien verschillende zalfjes voor, maar ook dit werkt niet. Naar eigen zeggen weet Gerdien nu ook dat zalfjes het probleem niet verhelpen. Je smeert je gezicht als het ware dicht, waarna de eczeem vaak erger terugkomt.”

Na een onzekere periode komt Gerdien terecht bij MeCeBi. Uit de onderzoeken blijkt dat verschillende organen, waaronder de darmen, niet goed functioneren bij Gerdien. Daarnaast blijkt ook dat Gerdien allergisch is voor koemelk en tarwe.

Dieperliggende oorzaken

Wat Gerdien het meest verrast aan de behandeling bij MeCeBi is dat er veel dieper naar de oorzaken van een klacht wordt gekeken. Vanaf het eerste levensjaar worden oorzaken en klachten in kaart gebracht, waardoor er een veel beter beeld wordt geschetst dan in de ‘reguliere’ wereld, waar meestal zalfjes worden voorgeschreven om een klacht te onderdrukken.

Wat kan MeCeBi voor jou doen?

Bij MeCeBi zien we veel mensen met eczeem. Veel kinderen en volwassenen lopen er al jaren mee. Eczeem komt voor in alle leeftijdscategorieën, in alle maten, vormen en gradaties. Het is jouw eczeem en niet die van iemand anders. Er is dus geen standaard oplossing. Juist door een diep zittende en vaak erfelijke belasting is het probleem niet zo maar opgelost en is het geen makkelijke weg. Maar toch is er hoop!

Door inzichtelijk te krijgen wat er met jou of met jouw naaste aan de hand is kun je zelf met onze hulp gaan werken aan een duurzame oplossing.

Ervaar je zelf eczeemklachten of heb je vragen na aanleiding van deze blog? Neem dan contact met ons op. Dit kan via onze contactpagina, per e-mail via info@mecebi.nl of bel ons op 0341 – 35 41 12.