De afgelopen weken hebben we al gekeken naar E-nummers en hoe je E-nummervrij kunt gaan eten. Voeding is zowel je brandstof als je bouwstof en daar wil je geen extra belastingen voor het lichaam aan toegevoegd hebben. Naast E-nummers vinden we nog een product vaak terug in onze voeding, glucosesiroop. En hier geldt hetzelfde voor, je kunt het beter vermijden! Waarom? Ineke legt het je vandaag uit.

Samenvattend

Er zijn een aantal redenen waarom glucosesiroop slecht is voor je lichaam:

  • ten eerste is het een zoetstof;
  • ten tweede wordt de stof kunstmatig gewonnen door middel van de schadelijke stof natronloog;
  • ten derde geeft glucosesiroop geen verzadigingsgevoel;
  • ten vierde tast het de darmslijmvliezen aan.

Kortom, genoeg reden om op te passen met het binnenkrijgen van deze stof!

Voor de komende week willen we je graag een opdracht meegeven: bekijk de voedingsproducten die je thuis hebt liggen en kijk aan welke producten glucosesiroop zit toegevoegd. Heb je trouwens ook weleens je vleeswaren gecontroleerd?

Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze video? Stuur een e-mail naar info@mecebi.nl.