Als je het over thee hebt, dan denk je misschien al snel aan het Verenigd Koninkrijk. Dat is niet zo gek, want de Britten drinken gemiddeld zes kopjes thee per dag. Maar ook in Nederland kunnen we er wat van. Thee is, na water en koffie, de meest gedronken drank in Nederland. Gemiddeld zo’n 3 koppen per dag.

Thee wordt vaak bestempeld als gezond. Maar kan je ook afvallen met of dankzij thee? Vandaag beantwoorden we deze vraag. Veel kijk- en leesplezier!

We beginnen deze blog met een vlog van Ineke: ‘Helpt thee bij het afvallen?’

Afwisselen met thee

Het is belangrijk om af te wisselen met thee. In deze blog lichten we drie soorten thee wat verder uit. Dit zijn groene thee, witte thee en vlierbloesemthee. Deze theeën kunnen alle drie een bijdrage leveren bij het afvallen.

Groene thee

We beginnen met groene thee. Groene thee kan namelijk helpen bij het afvallen. In groene thee zit een stofje (resveratrol) dat voor een toename van de vetverbranding zorgt.

Een ander stofje in groene thee zorgt voor een hoger energieverbruik van het lichaam. Deze stofjes samen zorgen ervoor dat afvallen wordt bevorderd.

Witte thee

Ook witte thee kan een bijdrage leveren bij het verliezen van gewicht. Witte thee vermindert de aanmaak en de groei van vetcellen en verhoogt juist de afbraak.

Daarnaast bevat witte thee weinig theïne. Theïne werkt stimulerend, vergelijkbaar met cafeïne in koffie, en kan een verstoring in je bloedsuikerspiegel veroorzaken. Weinig theïne is dus gunstig om je hongergevoel onder controle te houden.

Vlierbloesemthee

Vlierbloesemthee is een vooral een goede ondersteuning bij keel-, neus- en mondproblemen. Vlierbloesem werkt ontstekingsremmend en remt ook de speekselaanmaak af wanneer deze verhoogd is. Verder zorgt het voor een verzadigd gevoel wat voorkomt dat je onnodig te veel eet.

Kies voor biologisch!

We raden het bijna altijd aan, en ook nu is dat weer het geval: ga voor de biologische theeën als je optimaal wilt profiteren van de gezondheidsvoordelen!

Heb je vragen naar aanleiding van deze blog? Neem dan contact met ons op. Dit kan via onze contactpagina, per e-mail via info@mecebi.nl of bel ons op 0341 – 35 41 12.