Week voor de gezonde jeugd

Bij MeCeBi staan we natuurlijk voor gezondheid. Voor ons heeft het de hoogste prioriteit en het zou eigenlijk bij iedereen op nummer 1 moeten staan. Zo ook bij de jeugd!

Vandaar dat we in de ‘Week voor de gezonde jeugd’ (7 t/m 11 juni 2021) aandacht besteden aan deze jonge doelgroep. Hier wordt immers de basis gelegd voor een gezond leven. Dat kunnen we niet vroeg genoeg toejuichen en stimuleren!

Gezondheidsinitiatieven stimuleren

Tijdens de ‘Week voor de gezonde jeugd‘ proberen gemeenten en andere partners zoveel mogelijk gezondheidsinitiatieven voor een gezonde jeugd te stimuleren.

Het moet een week worden waarbij gezonde keuzes de makkelijkste zijn. Geen zoete frisdrank maar water dat overal beschikbaar is. Geen suikerbommen als tussendoortjes maar groenten of fruit. Lekker buitenspelen in plaats van hangen op de bank. Daarbij mogen kinderen ontdekken welke sporten ze leuk vinden.

De basis leggen voor de toekomst

Dat deze week belangrijk is wordt meer en meer bevestigd door onderzoek. Wie van jongs af aan opgroeit met een gezonde leefstijl is beter uitgerust voor de toekomst. Deze kinderen zijn niet alleen fysiek beter in hun doen. Ook psychisch en sociaal lopen ze voor op kinderen met een ongezonde leefstijl.

Daar kunnen we kinderen natuurlijk niet de schuld van geven. De verleidingen in hun omgeving zijn op dit moment nog veel te groot. Ongezond eten is overal verkrijgbaar en het is vaak ook nog steeds het goedkoopst. Lastig voor kinderen maar ook voor ouders die het minder breed hebben.

Verandering is nodig

Er is verandering nodig om te voorkomen dat kinderen in een ongezonde leefomgeving opgroeien. Gelukkig sluiten steeds meer gemeenten zich aan bij het initiatief om jongeren op een gezond gewicht te houden.

Zo worden er steeds meer activiteiten voor de jeugd georganiseerd om ze weer in beweging te krijgen. Maar we zijn er nog niet.

De eerder genoemde ongezonde verleidingen zullen nog omlaag moeten. Ook de gedachten dat je je kind een plezier doet met deze slechte voeding is aan verandering toe. Natuurlijk vinden ze het lekker maar je helpt ze hierdoor niet.

Steun je kind

Mocht je al een gezonde leefstijl voor je kind al stimuleren: Top, ga zo door!

Maar ook dan nog is het nog steeds leuk om kijken welke activiteiten jouw gemeente deze week organiseert. Schrijf je kinderen in en vraag of de school er ook nog aandacht aan besteed. Zo kunnen we samen bouwen aan een gezondere samenleving voor de jeugd. Dat wil jij toch ook?

Helaas zien we bij MeCeBi dagelijks kinderen met veel verschillende gezondheidsklachten. Laat dit niet op zijn beloop. Kom bij ons langs zodat we samen kunnen kijken waar deze klachten vandaan komen. Hoe sneller we erbij zijn, hoe beter voor jouw kind.

Neem contact met ons op via onze contactpagina, per e-mail via info@mecebi.nl of bel ons op 0341 – 35 41 12.