In de vorige blog kon je lezen over E-nummers en wat E-nummers nou eigenlijk zijn. Daaruit kwam naar voren dat voeding dient om energie te krijgen, alleen E-nummers ervoor zorgen dat het je lichaam energie kost om deze te verwerken. In de vorige blog werd dan ook als tip gegeven voor pure, zuivere voeding te gaan. Maar hoe doe je dat nu eigenlijk? In deze blog lees vier tips over hoe je de omslag kan maken naar E-nummer vrij eten. 

Tip 1: bewustwording

Het begint allemaal bij bewustwording. Zoals het bewust zijn over wat E-nummers nou eigenlijk zijn en hoe ze verwerkt zijn in voeding. Daarnaast is het ook erg belangrijk bewust te worden wat voeding met je doet. Want voeding levert dus energie en is een brandstof voor je lichaam. Daarbij is het van belang te weten wat je binnen krijgt en pure voeding te gaan gebruiken.

Tip 2: neem de tijd voor E-nummer vrij eten

Om de omslag te nemen naar E-nummer vrij eten is het vervolgens van belang daar de tijd voor te nemen. Waarschijnlijk ben je het niet gewend E-nummer vrij te eten en denk je bij jezelf ”dat is allemaal wel erg duur!” Dat hoeft namelijk helemaal niet zo te zijn. Dat is dus bijvoorbeeld een punt waar je zelf achter moet komen door de omslag naar E-nummer vrij te maken.

Tip 3: begin met makkelijke recepten

De volgende tip is om te beginnen met makkelijke recepten. Ga bijvoorbeeld naar internet en zoek op recepten zonder E-nummers. Ook ken je wellicht het boek van Williene Klinck-Smakelijck. Dit is een boek dat in het teken staat van E-nummer vrij gezond en gevarieerd eten. Het leuke van dit boek is dat het uit makkelijke recepten bestaat. Het hoeft daarom niet ingewikkeld en tijdrovend te zijn om een lekkere E-nummer vrije maaltijd te serveren. En zeg eerlijk; hoe heerlijk is het nou om zelf een pure maaltijd te bereiden?

Tip 4: ga etiketten lezen

Om je echt bewust te worden van de ingrediënten van een voedingsmiddel geldt als laatste tip om de etiketten te gaan lezen. Dan word je, je pas bewust wat er nou allemaal in eten verwerkt is. Ook leer je op die manier dat er allerlei benamingen worden gebruikt voor èèn en hetzelfde voedingsmiddel.