Het is lente! De zon schijnt en het wordt steeds verleidelijker om je wat minder warm te kleden of gewoon even zonder jas naar buiten te lopen. Dat is heerlijk, maar ook al snel aanleiding voor een verkoudheid en heel wat hoesten. Daar wil je natuurlijk snel van afkomen en Ineke helpt je daarbij! Ineke legt in deze blog uit hoe je zelf gezonde hoestdrank kan maken. Zo kom jij er weer snel bovenop!

De ingrediënten

  • Heet gekookt water
  • Vers geperst citroensap
  • Een klein beetje cayennepeper
  • Een etherische olie naar keuze (bijv. lavendel of pepermunt)
  • Biologische honing

Kijk wel uit met etherische oliën, want sommige zijn te scherp en daardoor niet geschikt voor inwendig gebruik.

Bereidingswijze

Schenk het gekookte water in een glas en voeg daar vers geperst citroensap aan toe, de hoeveelheid is naar keuze. Voeg daarna een heel klein beetje etherische olie en wat cayennepeper toe aan het geheel. Maak de hoestdrank compleet met wat biologische honing, hiervan mag je de hoeveelheid ook weer zelf bepalen. De honing maakt de hoestdrank lekker zoet en gaat het hoesten tegen.

Neem verdeeld over de dag een paar glazen van deze gezonde hoestdrank. Naarmate de tijd verstrijkt zal het wat afkoelen, dit is niet zo erg. Veel succes met het maken van de hoestdrank en ik hoop dat je snel gezond wordt!

Heb je vragen of opmerkingen? Bel dan naar 0341-354112 of neem contact op met onze assistentes!