Wist je dat je met kokosolie heel veel kan doen? Zowel voor inwendig als uitwendig gebruik. En natuurlijk kan je bakken en braden in deze olie. Gebruik biologische olie die nog naar kokos ruikt. Je hebt ook geurloze kokosolie, maar die vind ik persoonlijker minder. Dat is vooral voor mensen die van de kokosgeur houden. Goede olie herken je aan de sleltingstemperatuur. De olie smelt al bij 25 graden en anders heb je kokosvet.

“Kokosolie bevat belangrijke vitaminen voor je hoofd, huid en zenuwstelsel!”

Tips voor het gebruik van kokosolie

  1. Kokosolie bevat een aantal belangrijke vitamines, te weten vitamine A, B, E en K. Dit zijn in vet oplosbare vitamines. Als je in de olie bakt, hoeft je lichaam weinig enzymen te gebruiken om voedsel te verteren. Enzymen zijn hulpstoffen die door je lever en alvleesklier afgescheiden worden. Het spaart je alvleesklier, want belangrijk is voor mensen met diabetes en overgewicht. Het levert je veel energie en is dus ook gunstig voor sportievelingen.
  2. Je kunt bakken en braden in kokosolie. Het is ook te gebruiken bij hele hoge temperaturen. Daarom is het ook mogelijk om te frituren in de olie. Wanneer je frituurt in deze olie, dan hoef je je de frituurpan pas na 6 maanden te vernieuwen met nieuwe olie.
  3. Neem voor de maaltijd een grote theelepel olie. Dit smaakt niet heel lekker, maar het helpt bij het verteren van je voedsel en levert energie. Bij maag- en darmklachten heeft het een verzachtend effect. Het legt een laag je op je slijmvliezen en doodt bacteriën.
  4. Kokosolie en kokosvet is een prima product om je mond mee te spoelen. Het reinigt de mondslijmvliezen en spaart de goede bacteriën.
  5. Gebruik de olie als huidcrème of voor je armen en benen. Het is even wat vettig, maar trekt goed in. Je kunt deze olie ook goed gebruiken bij eczeem of schimmel. Vergeet niet om het goed in te masseren. Vitamine E is goed voor je huid. En vitamine A en B dragen bij aan een goed zenuwstelsel. Win-win dus!
  6. Op zoek naar een haarmasker? Gebruik kokosolie! Als je haar nog een beetje nat is, kan je de olie gebruiken. Ook dat wordt een beetje vet, maar dit droogt mooi op.

Succes met het gebruik van kokosolie! Heb je vragen? Stuur een reactie of een e-mail naar info@mecebi.nl.