De vorige keer heb ik verteld waarom de meeste voedingssupplementen ongezond zijn. Dit heeft te maken met de ballast voor je lichaam. Vandaag kijken we naar de andere kant van het verhaal: welke voedingssupplementen zijn nu eigenlijk wel gezond?

De goede vorm

Kijk ten eerste altijd op het potje of op de verpakking welke de ondersteunende stoffen in het supplement zitten. Daarbij is het belangrijk om te kijken naar de vorm van deze stoffen. Zo is vitamine C alleen gezond als het de ascorbate vorm is. Wanneer de vormen eindigen op -aat is het goed voor je lichaam, want deze supplementen worden beter opgenomen en zorgen voor minder ballast.

E-nummers

Kijk verder ook naar E-nummers. Deze brengen heel veel ballast. Let daarom goed op of het supplement wel effectief is. Zo kunnen de supplementen heel goedkoop zijn maar niet effectief doordat er E-nummers in zitten. Het is dan beter om deze in de schappen te laten staan en te kiezen voor een merk zonder E-nummers. En bij voorkeur biologisch. Een voorbeeld hiervan zijn de supplementen van Care4Life. Aan deze supplementen zijn geen E-nummers of andere chemische stoffen toegevoegd. De supplementen van Care4Life kun je hier bestellen!

Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit artikel? Stuur een reactie of een e-mail naar info@mecebi.nl.