Wilt u graag volgens de seizoenskalender eten? SUPER, wij ook! Kiezen voor seizoensproducten heeft veel voordelen. Zo eet u vers, gezond en lekker. Ook uw lichaam maakt u er blij mee. In seizoensproducten zitten namelijk meer voedingstoffen en uw lichaam krijgt precies binnen wat die nodig heeft. Ook is het beter voor het milieu. WIN-WIN-WIN.

Deze salade zit bomvol seizoenstoppers: grapefruit, spinazie en avocado. Goed om te weten: avocado is het hele jaar door lekker. Een jaartopper dus!

Dit recept is:

Let op: grapefruit kan een wisselwerking hebben met bepaalde medicatie. We hebben deze even op een rijtje gezet:

  • Cholesterolverlagers: simvastatine en atorvastatine
  • Hartritmemedicijnen: amiodaron en ivabradine
  • Slaap- en kalmeringsmiddelen: buspiron, diazepam (Valium) en midazolam (Dormicum)
  • Bloeddrukverlagers: amlodipine, felodipine, nifedipine en diltiazem
  • Anti-kanker middelen: sunitinib (Sutent), lapatinib (Tyverb), nilotinib (Tasigna), pazopanib (Votrient), axitinib (Inlyta) en crizotinib (Xalcori)
  • Immunosuppressiva: ciclosporine, tacrolimus, everolimus en sirolimus
  • Overige: colchicine, carbamazepine, fenytoïne, quetiapine, clomipramine, methadon en sildenafil (Viagra)

Gebruikt u één of meerdere van deze medicatie? Vervang de grapefruit dan door een sinaasappel. Ook hartstikke lekker!

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 1 grapefruit
  • 100 gram spinazie
  • 1/2 avocado
  • 1 eetlepel chiazaad

Bereiding

1. Snijdt de spinazie in grove stukken (heeft u ongewassen spinazie? Was dan eerst de spinazie goed af).

2. Pel de grapefruit en snijdt in stukjes.

3. Halveer de avocado, verwijder de pit en snijdt met een mes reepjes in de halve avocado. Lepel het vruchtvlees eruit.

4. Leg de spinazie, grapefruit en avocado op een bord en bestrooi met chiazaad. Maak eventueel op smaak met een snufje peper en zout.

Eet smakelijk!