Een hamburger, maar dan nét eventjes anders. Zo eentje als deze heeft u vast nog nooit geproefd. In plaats van een witte bol kiezen we voor twee portobello’s. Misschien heb heeft u hier nog nooit van gehoord (“Een porto-wat?”), maar een portobello is een paddenstoel. Eigenlijk is het gewoon een uit de kluiten gewassen kastanjechampignon.  Hartstikke lekker én een prima ‘burgerbroodje’

Goed om te weten: portobello’s bevatten het stofje agaritine, wat in grote hoeveelheden giftig kan zijn. Maakt u deze burgers dan krijgt u maar een héél klein beetje van deze stof binnen. Maar om het zekere voor het onzekere te nemen, raden wij u aan om de portobello eerst grillen in de grillpan.

Dit recept is:

Ingrediënten

  • Portobello’s
  • Mozzarella
  • Rucola melange
  • Tomaat
  • Avocado
  • Sjalot
  • Knoflook
  • Limoen
  • Rode peper
  • Koriander
  • Sesamzaad

Bereidingswijze

1. Maak eerst de guacamole. Halveer de avocado, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit. Was de tomaat, snijd hier twee reepjes vanaf en leg deze voor nu even weg en snijd de rest in blokjes. Hak de sjalot en knoflook in fijne stukjes. Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijst en snijd in stukjes. Doe al deze ingrediënten in een hakker of vermaal het met een staafmixer tot er een romige spread ontstaat. Halveer de limoen en voeg sap toe aan de guacamole. Maak eventueel op smaak met een beetje koriander, peper en zout.

2. Verhit (kokos)olie in de grillpan. Grill de portobello’s 5 minuten op laag vuur.

3. Was de portobello’s grondig. Smeer een dikke laag guacamole op één portobello. Beleg met de rucola melange, de twee reepjes tomaat en een paar plakjes mozzarella. Leg daarna de andere portobello hierop en top af met een handje geroosterde sesamzaadjes.

4. Rooster de sesamzaad in een (droge) koekenpan op middelhoog vuur.

➡ Mist u toch dat stukje vlees? Doe dan een stukje magere kipfilet of rundvlees op de burger.

Eet smakelijk!