Geen vruchtenijsje, maar een … GROENTE-IJSJE! Want dit ijsje is gemaakt van komkommer, hoe leuk is dat?! Komkommer is de perfecte groente om ijs van te maken. Deze groene krachtpatser bestaat uit 97% water. Dus ideaal om te eten (of likken!) als uw lichaam vocht nodig heeft. En dat kunnen we allemaal wel gebruiken nu de temperatuur steeds verder stijgt. Dus ga aan de slag en maak uw eigen komkommerijs!

Dit recept is:

Ingrediënten

  • Komkommer
  • Munt
  • Limoen
  • Witte wijnazijn
  • Stevia

Bereidingswijze

1. Was de komkommer en snijd in stukjes. Doe de komkommer in een blender en voeg een aantal blaadjes munt toe. Voeg een klein scheutje witte wijnazijn toe en een beetje stevia. Mix het geheel in de blender (of gebruik een staafmixer).

2. Giet het komkommersap in een ijsvormpje en doe hier een stokje of lepel in. Heeft u geen ijsvormpjes in huis?  U kunt hier ook een beker voor gebruiken.

3. Zet het ijsvormpje minimaal 4 uur in de vriezer. Tip: maak het ijsje ’s avonds en zet het een nacht in de vriezer

Geniet van uw gezonde ijsje!