Perziksalade met veldsla en mozzarella

Bent u ook zo dol op perziken? Vooral nu zijn ze lekker, want dit is echt een zomervrucht. Alleen al de geur van een sappige perzik doet u denken aan de zomer, toch? De geur is ook belangrijk om erachter te komen of een perzik rijp is. Geen duidelijk fruitig geurtje? Dan kunt u hem beter laten liggen. En nog een handige tip: kies voor grote en zware perziken, want die hebben vaak meer smaak en sap.

Eet u graag volgens de seizoenskalender? Dan is deze perziksalade met veldsla en mozzarella echt wat voor u.

Dit recept is:

Ingrediënten

  • Perzik
  • mozzarella
  • Veldsla
  • Citroen
  • Olijfolie
  • Witte wijnazijn

Bereidingswijze

1. Maak een dressing van de olijfolie, witte wijnazijn en citroensap van een halve citroen. Maak op smaak met een snufje peper en zout.

2. Snijd de perzik en mozzarella in plakjes

3. Leg de veldsla op een bord en beleg met perzik en mozzarella. Giet een scheutje van de dressing over de salade heen.

Eet smakelijk!

➡️ Nog meer salade inspiratie? Probeer dan eens deze venkelsalade met appel en walnoten.