Venkelsalade met appel en walnoten

Eet u wel eens venkel? Venkel is súper gezond. Zo geeft dit witte knolletje uw spijsvertering een boost, heeft het antibacteriële eigenschappen en versnelt venkel het tempo waarmee gifstoffen via de urine uit het lichaam worden afgevoerd. En natuurlijk óók belangrijk: venkel smaakt ontzettend lekker. Een beetje als anijs. Lekker fris dus!

Dit recept is:

Ingrediënten

  • Venkel
  • Appel
  • Walnoten
  • Sla

Bereidingswijze

1. Verwijder het groen van de venkelknol en houd apart. Snijd de onderste centimeter van de venkel af en snijd de knol in dunne plakjes.

2. Was de appel en snijd in flinterdunne plakjes.

3. Leg de sla op een bord en beleg met venkel, appel en walnoten. Giet er eventueel een scheutje olijfolie overheen.

Eet smakelijk!

Meer lunchrecepten proberen? Misschien is deze Venkelsalade met appel en walnoten wel wat voor u!