🎵 WILHELMUS VAN NA-HA-SSOUWE … 🎵

Oké, heeft u nu ook ons volkslied in je hoofd? Wij neuriën hem al de hele week. Waarom? Wij hebben gewoon súper veel zin in Koningsdag. Dit is één van de leukste feestdagen, want: typisch Nederlands en iedereen is oranje gekleed (vrolijke kleur!).

Waarom alleen onszelf in het oranje steken als we ook ons eten een oranje make-over kunnen geven? Daarom vandaag een recept met een oranje tintje: sinaasappelschuitjes met ansjovis. Hé, de oranje tompouce krijgt er hier een serieuze concurrent bij.

Eet u liever geen vis?
U kan de ansjovis gemakkelijk vervangen voor wat kleine blokjes feta (vegetarisch) of een handje kikkererwten (vegan). Oók hartstikke lekker!

Dit recept is:

Ingrediënten

  • 1 sinaasappel
  • 1 Ansjovis
  • Handje basilicum

Bereiding

1. Halveer de sinaasappel. Snijdt met een mesje langs de rand en lepel het vruchtvlees eruit. Snijdt het vruchtvlees in stukken.
2. Hak de ansjovis en de verse basilicum in fijne stukken.
3. Hussel het vruchtvlees van de sinaasappel, de ansjovis en de basilicum door elkaar. Vul de sinaasappelschil met het mengsel.

Eet smakelijk!