Heb jij ook al zoveel zin in de lente, zon en voorjaarsbloemen? Wij staan in ieder geval al te springen om die kille, grijze winterdagen achter ons te laten. En hoe kun je dat beter doen dan met gezonde, kleurrijke voeding? Bij deze delen we graag dit vrolijke recept met je!

Deze kikkererwtensalade is perfect voor vegetariërs en veganisten. Maar uiteraard ook een lekkernij voor de ‘vleeseters’ onder ons. Kikkererwten zijn zo gezond, omdat ze een bron zijn van eiwitten, mineralen en vezels. Combineer kikkererwten vooral met noten, zaden en/of crackers!

Dit recept is:

Ingrediënten kikkererwtensalade

  • Gedroogde kikkererwten
  • Wortel
  • Paprika
  • Taugé
  • Rucola
  • Sesamzaad
  • Olijfolie
  • Zout en peper

Hoe maak je de salade?

1. Week de kikkererwten 8 tot 12 uur in water. Ze nemen veel vocht op, dus gebruik (ruim) voldoende water.

2. Giet de kikkererwten over in een vergiet, spoel ze af en doe ze in een pan met water en een beetje zout. Kook ze in ongeveer 60 minuten gaar. Giet daarna het kookvocht af en laat de kikkererwten afkoelen.

3. Snijd ondertussen de paprika in dunne repen en snijd met een dunschiller de wortel in plakken. Meng vervolgens de paprika, wortel, taugé en rucola met elkaar.

4. Rooster kort de sesamzaadjes in een droge koekenpan.

5. Roer de kikkererwten en geroosterde sesamzaadjes door de groenten. Voeg ook een scheutje olijfolie toe en breng je kikkererwtensalade op smaak met peper en zout.

Eet smakelijk!