YES, het is weer aspergetijd! Van april tot juni zijn deze heerlijke, langwerpige groentes weer te koop*. Heeft u hier ook zo naar uitgekeken? Asperges zijn hartstikke gezond. Ze bevatten de stof asparagine en het blijkt dat die stof een gunstige uitwerking kan hebben op een lage bloeddruk, nierfunctiestoornissen, hartkloppingen en leverkwalen. Ook zitten asperges bomvol vitaminen: K, C, B1, B2, E en foliumzuur. En asperges werken bloedzuiverend en vochtafdrijvend. Een superfood dus!

In dit recept kiezen we voor de groene variant. Liever witte asperges? Vergeet dan niet om ze te schillen. En kook ze in 15 minuten gaar in een grote pan met een laagje kokend water.

*oké, die groene in dit recept kan je wél het hele jaar door krijgen. Alleen de witte asperge is er maar 6 weken per jaar 😊

Dit recept is:

Ingrediënten

  • 1 moot zalm
  • 200 gram groene asperges
  • 10 cherrytomaten
  • Handje rucola
  • 1 citroen
  • 1 eetlepel italiaanse kruiden (basilicum, oregano en tijm)

Bereiding

1. Dep de zalm droog. Snijd de citroen doormidden en besprenkel de zalm wat citroensap. Maak op smaak met de Italiaanse kruiden en peper en zout. Verhit kokosolie in een grillpan en grill de zalm in ongeveer 6 minuten gaar. Keer de zalm halverwege om.

2. Verwijder de houterige uiteinde van de asperges (je hoeft groene asperges niet te schillen!). Verhit een grillpan (zonder olie) op middelhoog vuur. Grill de asperges in ongeveer 5 minuten.

3. Serveer de zalm met de asperges, een handje rucola, gehalveerde cherrytomaten en een schijfje citroen.

Eet smakelijk!