Coronabeleid MeCeBi

Laatste update: 23 februari 2022

MeCeBi levert ook in coronatijden alle vormen van zorg zoals u dat van ons gewend bent. Om dat te kunnen doen hebben we uiteraard de noodzakelijke maatregelen getroffen, zodat de behandelingen op een verantwoorde en veilige wijze kunnen plaatsvinden.

Voordat u naar de praktijk komt

Voordat u de praktijk bezoekt bent u er van overtuigd dat u geen klachten heeft die zouden kunnen wijzen op corona. Wij vragen van u de verantwoording te nemen voor de coronacheck:

  1. Heeft u luchtwegklachten die ontstaan zijn in de afgelopen dagen zoals hoesten, keelpijn, verkoudheid, kortademigheid? Het gaat om klachten waarmee u normaal gesproken NIET bekend bent.
  2. Heeft u koorts? Temperatuur van 38 graden of hoger en u bent hiermee normaal gesproken NIET bekend.
  3. Heeft u griepklachten zoals spierpijn, algehele malaise, hoofdpijn, waarmee u normaal gesproken NIET bekend bent?
  4. Is uw smaak of reuk sinds kort verminderd of afwezig?
  5. Bent u in thuisisolatie, heeft u zelf corona of bent u in contact geweest met iemand met corona?
  6. Bent u in de afgelopen 10 dagen in een land geweest met code oranje of rood?

Wanneer u alle bovenstaande vragen met 'nee' hebt beantwoordt, heeft u de coronacheck doorstaan en bent u van harte welkom! Lees onderstaand welke aanvullende maatregelen gelden bij uw bezoek aan de praktijk.

Wanneer u genoodzaakt bent een afspraak af te zeggen

Wanneer u één of meer van bovenstaande vragen met 'ja' beantwoordt, heeft u de coronacheck niet doorstaan. Belt u in dit geval zo snel mogelijk met de assistente. Wij bieden de volgende mogelijkheden:

Belt u ruim van te voren af (dus buiten de 48-uursregeling) dan kijken we samen met u naar een tijdstip waarop de afspraak verzet kan worden. Er zijn geen kosten aan verbonden voor u.

Valt uw afzegging binnen de afzegtermijn van 48 uur, dan bieden wij de volgende opties:

  1. U of iemand anders komt naar de praktijk en brengt uw speeksel, brt-mineralen en -olie naar de praktijk zodat uw behandeling op de geplande tijd – zonder uw eigen aanwezigheid – kan plaatsvinden. Meer informatie over deze behandeling leest u hier. U wacht in de auto of gaat een wandeling maken en u krijgt na de behandeling uw brt- mineralen en -olie weer van ons mee.
  2. Het consult vindt plaats via de telefoon of beeldbellen. U wordt dan niet behandeld maar kunt de behandelend therapeut wel spreken. De therapeut kan u tijdens dit consult tips en adviezen over uw behandeling geven. Indien van toepassing kan de therapeut u ook raadgeving bieden ten aanzien van corona. Ook zal er ruimte zijn om vragen te stellen.
  3. De assistente probeert, waar de agenda dat toelaat, een nieuwe afspraak in te plannen binnen een termijn van 5 werkdagen. Dit kan zowel een live-afspraak als een behandeling op speeksel zijn. Wij kunnen u hiervoor zelfs op een bellijst zetten zodat u gebeld wordt wanneer er een geschikt plekje vrij komt. Lukt dit niet dan zullen wij slechts de helft van het geplande consult in rekening brengen.

Met bovenstaande opties bieden wij u zoveel mogelijk continuïteit van de behandelingen. Wilt u van deze mogelijkheden geen gebruik maken dan zijn wij genoodzaakt de volledige kosten voor het consult in rekening te brengen.

Goed om te weten: bij MeCeBi worden alle ruimtes continu goed geventileerd en is er voldoende ruimte om 1,5 meter afstand te houden.

Wij volgen de ontwikkelingen rondom corona op de voet en zullen bovenstaand beleid aanpassen indien nodig. Op deze manier blijft het voor ons mogelijk u veilig en gezond van dienst te kunnen zijn.

Bedankt voor uw begrip en medewerking!

Met vriendelijke groet,

Het MeCeBi team

De meest recente informatie over het coronavirus staat op de site van het RIVM en van de Rijksoverheid. Met vragen over het coronavirus kunt u ook terecht bij het publieksinformatienummer 0800-1351.