Ervaringsverhaal: Eindelijk zegt iemand tegen mij dat het waar is wat ik voel!

“Tot aan mijn knieën door de stroop lopen. Zo voelde de ziekte van Pfeiffer voor mij. Ik heb van alles geprobeerd: diëten, kuren, babyvoeding eten. Op een gegeven moment ging ik zelfs niet meer de deur uit.”

Mevrouw van Dooren (29), kreeg op 18 jarige leeftijd de ziekte van Pfeiffer. Tenslotte kon zij bijna niet meer lopen en niet meer schrijven, en is hierdoor anderhalf jaar uit de running geweest. Daarnaast had zij zulke ernstige voedingsallergieën, hooikoorts en astma dat zij soms buiten bewustzijn raakte.

“Ik denk dat de meeste huisartsen in het land de kracht van bioresonantie nog niet kennen. Mijn huisarts in Ederveen vertelde mij dat hij alles gedaan had wat binnen zijn bereik lag. De enige optie op genezing was volgens hem behandelingen met behulp van bioresonantie.”

MeCeBi is een erkend landelijk centrum met specialistische aandacht voor pijnklachten, acute en chronische ziekten, en heeft ook een vestiging in het gezondheidscentrum te Ede. De gebruikte methode bioresonantie biedt volgens huisarts Van Dijk nieuwe mogelijkheden voor diagnose en therapie. In mei 2006 heeft Mevrouw van Dooren zich uiteindelijk aangemeld bij MeCeBi.

“Na het invullen van de vragenlijst over mijn ziektegeschiedenis, werd ik gebeld voor een intakegesprek en onderzoeken. Ineke van den Berg, eigenaresse van MeCeBi, vertelde mij dat het voor haar begrijpelijk was dat ik zoveel klachten had. Mijn lijf was belast door allergieën, virussen en toxinen. Eindelijk zegt iemand het tegen mij: het is waar wat ik voel! Het effect van de persoonlijk geteste voedingsadviezen was erg groot: na 4 weken had ik al geen astma meer.”

Dit is een persoonlijke tip van mevrouw van Dooren: als je aan deze behandelingen begint, houd je zoveel mogelijk aan de aangeboden voeding- en leefadviezen; deze maken het traject korter.

Samenwerking huisarts en MeCeBi

Een samenwerking als die tussen de huisartsen in Ederveen en MeCeBi noemt mevrouw van Dooren geslaagd. “Het overleg tussen therapeut en arts gaf mij een gerust gevoel. Ik heb bij het UMC in Utrecht een kuur behandelingen ondergaan in de vorm van injecties. Mevrouw van den Berg van MeCeBi adviseerde mij om hiermee te stoppen. Door de behandelingen zou mijn lichaam het probleem zelf overwinnen! Na goed overleg met de huisarts, heb ik besloten om met de injecties te stoppen. Dat was een goede zet, het bleek nu dat ik ook zonder reguliere medicatie kon.”

“De ziekte van Pfeiffer heb ik pas in de laatste fase van de behandelingen verslagen en gelukkig met succes. Het totale behandeltraject duurde twee en een half jaar, dat lijkt misschien lang, maar het effect is groot en blijvend. Ik ben geheel vrij van medicatie. Ik heb geen hooikoorts en geen astma meer! En ik heb weer energie!”

A. van Doornen