icon-behandeling De ziekte van Lyme

Wat is de ziekte van Lyme?

De ziekte van Lyme is een multi-systeemziekte, die vele lichaamsfuncties en organen kan aantasten. De ziekte kan veel klachten geven zoals: huidafwijkingen, neurologische-, gewrichts-, hart-, oog-, interne-, en neuropsychiatrische klachten. Maar ook ernstige vermoeidheid, concentratiestoornissen, (hevige) pijnen, telkens terugkerende griepachtige verschijnselen en nog meer. De bacterie kan zeer snel vanuit het gebied van de tekenbeet in de bloedsomloop komen en zo door het hele lichaam circuleren. Deze bacterie heeft een speciale manier om door de wanden van de bloedvaten te dringen en zijn weg te banen tot diep in de weefsels en organen van het menselijk lichaam.

Ongeveer 20% van de teken dragen de borellia bacterie met zich mee. De kans op besmetting met deze bacterie stijgt wanneer de teek zich lang op het lichaam bevindt. Preventie en alertheid is daarom van belang. In sommige gevallen lijdt de besmetting daadwerkelijk tot de ziekte van Lyme. Het kan zijn dat dit zichtbaar is door een grote rode kring op het lichaam. Dit wordt ook wel de Erythema migrans genoemd. In een vroeg stadium kan antibiotica een bijdrage leveren aan de ziekte van Lyme. In sommige gevallen blijven mensen klachten houden, ook na de behandeling. Helaas is de tekenbeet niet altijd te zien en is de besmetting moeilijk te testen.

Van misdiagnose naar misdiagnose: onbegrepen!
De ziekte van Lyme is te diagnosticeren door het bloed te testen op de aanwezigheid van antistoffen tegen de bacterie. Helaas is deze bacterie ontzettend moeilijk op te sporen. In de eerste paar weken na de besmetting heeft je lichaam nog geen antistoffen aangemaakt. Er is helaas geen eenduidigheid onder artsen en specialisten over de betrouwbaarheid van deze testen. Gemiddeld krijgen Lyme patiënten zo'n 4/5 misdiagnoses voordat de echte oorzaak wordt vastgesteld. Vaak krijgen ze een diagnose van een psychische aandoening, terwijl de klachten steeds verder uitbreiden.

De bacterie opsporen
De hoogste prioriteit van MeCeBi is om de borellia bacterie op te sporen. MeCeBi maakt gebruik van diverse soorten apparatuur waarbij de bacterie gemanipuleerd wordt door middel van frequenties. Daar waar de bacterie zich verstopt of vermomt, worden de frequenties aangepast en herstelt uw lichaam zich. In overleg met uw huisarts en andere specialisten zijn we samen in staat om uw klachten te behandelen.

Heeft u vragen? Heeft u zelf Lyme of kent u iemand met Lyme? Neem dan contact op met MeCeBi!

Het verhaal van Ineke

Ineke Wessels uit Lelystad is een lange periode ernstig ziek. Extreme hoofdpijn, vermoeidheid, pijnklachten en daardoor psychische klachten. Geen dokter wist haar ernstige klachten te verklaren.