Medical taping bij hooikoorts

Last van hooikoorts? Probeer medical taping.

Een verstopte neus, hoesten, niezen en traanogen. Of een kriebel in uw mond, neus, ogen en oren. Heeft u last van deze klachten wanneer het weer hooikoortsseizoen is? U bent niet de enige. 1 op de 6 mensen heeft last van hooikoorts. MeCeBi biedt een nieuwe tape-techniek van medical taping om uw hooikoorts klachten te verminderen.

Wat is medical taping?

Bij medical taping wordt er elastische tape aangebracht op het lichaam. Door de tape met een specifieke techniek aan te brengen, ontstaat er een prikkeling van het huidgebied waarover de tape is aangelegd. Een voordeel van de tape is dat het een 24-uurs behandeling betreft. De tape is erg dun en heeft dezelfde rekbaarheid als de huid. Ook kan het tegen water en blijft het gewoon plakken met douchen, zwemmen of wanneer u een bad neemt. Goed om te weten: de tape bevat geen medicatie.

Hoe werkt het?

Het tapen van een bepaald huidgebied zorgt voor impulsen naar het ruggenmerg, die via de bijbehorende zenuwvezels worden doorgeschakeld naar de organen (bijv. longen, bronchiën, etc). De organen worden op die manier beïnvloed door de tape. Wij brengen de tape 1 à 2 keer bij u aan en het blijft ongeveer 5 dagen zitten. In de meeste gevallen merkt u na een week een duidelijke afname van uw klachten.

Hoe lang werkt het?

Het effect van de tape neemt vaak na een aantal weken af. Hoe lang het werkt, kan per persoon verschillen. Bij chronische klachten kan het nodig zijn later in het seizoen de tape opnieuw 1 à 2 keer aan te brengen.

Tegen welke hooikoortsklachten helpt medical taping?

  • Tranende/prikkende/brandende ogen;
  • Niesbuien;
  • Benauwdheid;
  • Jeukend gehemelte.

Helpt medical taping ook bij andere klachten?

Medical taping kan ook helpen bij andere klachten. Denk aan bijv. rugklachten, schouderklachten, nekklachten, gewrichtsklachten (knie, heup, enkel, elleboog, pols, vingers en spierklachten). Maar medical taping kan ook ingezet worden bij hoofdpijn, menstruatie pijn, misselijkheid en maagklachten.

Meer informatie over medical taping

Wilt u meer weten over deze behandeling of een afspraak inplannen? Neem dan contact op met onze assistentes.

Ook goed om te weten. Op onderstaande foto’s ziet u de tape op rug en borst. Uit onderzoek blijkt dat de combinatie van rug- en borsttape een iets beter resultaat geeft dan alleen de rugtape. Mocht u er – om welke reden dan ook – bezwaar tegen hebben dat wij de borsttape bij u aanbrengen, dan kunnen wij uiteraard ook alleen de rugtape bij u aanbrengen.