Licht in de duisternis...

Bent u op zoek naar een oplossing voor uw gezondheidsklachten? Bekijk dan wat MeCeBi voor u kan betekenen. Doorzoek onze website en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen!

Veelvoorkomende klachten

MeCeBi is veelzijdig en wij hebben ervaring met vele ziektebeelden. Wij gaan altijd op zoek naar de oorzaak van de klachten, waarbij u altijd centraal staat. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Hieronder vindt u enkele symptomen en aandoeningen. U krijgt een korte uitleg met daaronder de link naar een uitgebreide informatiepagina.Ongeveer 1 op de 6 mensen heeft last van hooikoorts, het wordt ook wel pollenallergie genoemd. Veelgehoorde symptomen zijn o.a. een verstopte neus, een 'lopende' neus, hoesten, niesen, traanogen, ontstoken ogen, droge ogen en kriebel of jeuk in de mond, neus, ogen en/of oren. Deze klachten worden veroorzaakt door een allergische reactie van de slijmvliezen als ze in aanraking komen met pollen. Bij een allergische reactie komt het weefselhormoon histamine vrij wat zorgt voor zwelling, roodheid, jeuk, pijn en ontstekingsreacties.

Lees meer over hooikoorts...
Ongeveer 20% van de mensen heeft darmklachten in de vorm van diarree, harde ontlasting, obstipatie (verstopping), buikpijn, krampen, winderigheid, misselijkheid, vermoeidheid, een opgeblazen gevoel en zelfs een opgezette buik. Dit zijn de meest gehoorde klachten wanneer iemand darmklachten heeft. Een veelgehoorde diagnose die wordt gesteld is PDS ofwel het Prikkelbare Darm Syndroom.

Lees meer over darmklachten...
Eczeem is een verzamelnaam van diverse huidaandoeningen. De meest voorkomende en bekende termen zijn: constitutioneel eczeem en contacteczeem. Eczeem kan zich presenteren in verschillende vormen, soorten en maten: droog, jeukend, pijnlijk, schrijnend, nat, vochtig, bloedend, rood, wit, bruin, schilferig, diepe kloven, ontvelde plekken, irritatie, vies ruikend en smettend.

Lees meer over eczeem...
Onze luchtwegen kunnen geïrriteerd raken door virussen, bacteriën, pollen, rook, stof, verf, industriële afvalproducten, suikers, melkproducten, voedingsmiddelen en medicatie, zoals antidepressiva. Daarnaast kan er sprake zijn van erfelijke belasting of overgevoeligheid. De gevolgen hiervan zijn o.a. keelpijn, hoesten, een schorre stem, een droge keel, slijmvorming, pijn, roodheid, zwelling, een verstopte neus of juist een 'lopende' neus, maar ook bronchitis, een longontsteking en benauwdheid!

Lees meer over luchtwegklachten...
Een allergische reactie is een manier van reageren van ons immuunsysteem. Het immuunsysteem is ons afweersysteem. Het immuunsysteem reageert op stoffen waarop normaal gesproken geen reactie hoort te komen(allergenen). Denk aan pollen (hooikoorts), voedingsmiddelen, zonneallergie, dieren, insecten en contacteczeem.

Lees meer over allergieën...
U kent het vast wel: CVS of Chronisch Vermoeidheid Syndroom. Chronische vermoeidheid, daar kunt u zich misschien iets bij voorstellen, maar wat is een syndroom eigenlijk? Er is sprake van een syndroom als er altijd dezelfde symptomen aanwezig zijn. Een ziekte kan zich uiten in verschillende vormen en kan bij de één andere symptomen geven dan bij de ander. Bij een syndroom zijn altijd dezelfde symptomen zijn. De mate, frequentie en intensiteit kunnen wel verschillend zijn.

Lees meer over chronische vermoeidheid...
De ziekte van Lyme is een multi-systeemziekte, die vele lichaamsfuncties en organen kan aantasten. De ziekte kan veel klachten geven zoals: huidafwijkingen, neurologische-, gewrichts-, hart-, oog-, interne-, en neuropsychiatrische klachten. Maar ook ernstige vermoeidheid, concentratiestoornissen, (hevige) pijnen, telkens terugkerende griepachtige verschijnselen en meer.

Lees meer over de ziekte van Lyme...
De term SOLK wordt gebruikt om Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten aan te duiden onder één categorie. Er is sprake van SOLK als lichamelijke klachten langer dan enkele weken duren en als er bij adequaat medisch onderzoek geen aanwijzing is gevonden die de klachten voldoende verklaart. Een andere kijk op deze klachten is dus nodig.

Lees meer over SOLK...