Behandeling van uw darmklachten bij MeCeBi

Ongeveer 20% van de mensen heeft darmklachten in de vorm van diarree, harde ontlasting, obstipatie (verstopping), buikpijn, krampen, winderigheid, misselijkheid, vermoeidheid, een opgeblazen gevoel en zelfs een opgezette buik. Dit zijn de meest gehoorde klachten wanneer iemand darmklachten heeft. Een veelgehoorde diagnose die wordt gesteld is PDS ofwel het Prikkelbare Darm Syndroom. In dat geval zijn er frequent darmklachten aanwezig, zonder dat daarvoor een medische reden direct aantoonbaar is. PDS klachten worden ook wel ‘functionele’ buikklachten of ‘functionele’ maagdarmklachten genoemd.

Wat is het?

Darmklachten kunnen erg ongemakkelijk zijn. Het geeft vaak een gevoel van schaamte, onrust en angst wanneer er geen toilet in de buurt is. Veel mensen proberen ook vaak op het werk of op visite de ontlasting op te houden. Maagdarmklachten kunnen te maken hebben met verkeerde voeding, medicatiegebruik, infecties van virussen, bacteriën en parasieten, een onregelmatig leven, stress en vaak is het een combinatie van factoren. Dit alles kan veel gevolgen hebben op de lange termijn, vooral als we ons beseffen dat ongeveer 70% van het immuunsysteem gerelateerd is aan de darmen.

Ook luchtwegproblemen en darmen hebben een relatie met elkaar. De slijmvliezen van de luchtwegen en darmen hebben veel overeenkomsten en vaak zien we ook een combinatie van deze klachten. Denk bijvoorbeeld aan hooikoorts. Kortom, dit zijn problemen die een serieuze aanpak nodig hebben en dat is waar MeCeBi u bij kan helpen.

Wat kan MeCeBi voor u doen?

Het is belangrijk om in kaart te gaan brengen wat er nu precies aan de hand is. We gaan kijken naar de slijmvliezen van de darmen en de darmflora. We kijken niet alleen naar de spijsvertering, maar juist ook naar de stofwisseling. De stofwisseling start vanuit het maagdarmkanaal, daar worden belangrijke stoffen, zoals eiwitten, koolhydraten, vetten, mineralen en vitamines, opgenomen. Deze gaan op transport naar de cel waar verbranding plaatsvindt in ruil voor energie. Hierbij komen afvalstoffen vrij en deze worden voor een deel weer afgevoerd via de darmen. Als dit proces niet goed verloopt, dan ontstaan er tekorten en kan het op den duur diverse vervelende gevolgen hebben.

‘De darm is de spil waar het om draait.’ Dat zeggen we vaak en zo is het ook.

We zoeken naar verkeerde bacteriën, virussen, parasieten, maar juist ook het tekort aan goede bacteriën. Welke stoffen blijven er achter in de darmen die voor gisting zorgen, wat is de reactie van voedingsmiddelen op het darmslijmvlies en zijn er allergieën voor voedingsmiddelen?

Dan komt het plan van aanpak. Bovendien kijken we niet alleen naar de darmen op zich, maar ook naar de aansturing van de darmen vanuit de hersenen, de bijbehorend hormonen en stofwisseling.

Heel complex, maar er valt vaak genoeg te beleven en ook te verhelpen. We gaan de klachten niet onderdrukken, maar gaan de oorzaken verhelpen.


Meer informatie over de behandeling van darmklachten

Wij willen u graag helpen! Neem contact op met onze assistentes, zij kunnen u verder informeren over onze behandelingen.