Eczeem behandelen: er is hoop!

Wij kunnen uw eczeem behandelen! Bij MeCeBi zien we veel mensen met eczeem. Sommige kinderen worden er echt al mee geboren en veel kinderen en volwassenen lopen er jaren mee. Eczeem komt voor in alle leeftijdscategorieën, in alle maten, vormen en gradaties. Het is úw eczeem en niet die van iemand anders. Er is dus geen standaard oplossing. Juist door een diep zittende en vaak erfelijke belasting is het probleem niet zo maar opgelost en is het geen makkelijke weg. Maar toch is er hoop!

Eczeem: wat is het?

Eczeem is een verzamelnaam van diverse huidaandoeningen. De meest voorkomende en bekende termen zijn: constitutioneel eczeem en contacteczeem.

Eczeem kan zich presenteren in verschillende vormen, soorten en maten: droog, jeukend, pijnlijk, schrijnend, nat, vochtig, bloedend, rood, wit, bruin, schilferig, diepe kloven, ontvelde plekken, irritatie, vies ruikend en smettend.

Constitutioneel eczeem

In dit geval is er sprake van een erfelijke aanleg van het lichaam om te reageren met allergische reacties, waarbij de uitingsvorm eczeem is. Constitutioneel eczeem bevat het woord ‘constitutie’. Constitutie is de term die weergeeft dat u van zowel uw vader als moeder erfelijke eigenschappen hebt meegekregen.

Niet alleen lichamelijk, maar ook psychisch, dus daar komt ook nog een stuk karakter en vorming bij. Denk aan het reageren op levensgebeurtenissen. Stressfactoren spelen hierbij altijd een belangrijke rol.

Alhoewel het een heel algemene term is, is juist constitutioneel eczeem zeer individueel. Ieder mens is uniek en heeft unieke eigenschappen van de ouders mee gekregen. Daarom is voor de behandeling van constitutioneel eczeem geen standaardprotocol mogelijk. De oorzaken zijn zeer divers en uiterst individueel, zo ook de aanpak en behandeling. Dat is nu juist waarom de biofysische geneeskunde hier zo doeltreffend is.

Bij MeCeBi hebben we goede mogelijkheden om constitutioneel eczeem wel adequaat te behandelen en dat is onze kracht: nooit onderdrukken door het gebruik van een (hormoon)zalf, maar juist de oorzaken opsporen en die aanpakken.

 

Eczeem behandelen bij MeCeBI
Bij MeCeBi kunnen we ook eczeem behandelen!

Altijd op zoek naar de oorzaak van klachten

Dat is simpeler gezegd dan gedaan, want naast het wegnemen van de stoorzenders is het van groot belang dat het immuunsysteem weer normaal leert te reageren, in plaats van met een allergische reactie. Daarvoor is het van groot belang dat we tijdelijk de boosdoeners (voedingsmiddelen, virussen, bacteriën, toxinen) zo veel mogelijk vermijden en het lichaam gaan ontlasten. Daarnaast is het ook belangrijk om weer de juiste ondergrond te creëren.

Een voedingsmiddelenallergie, bijvoorbeeld, staat nooit op zichzelf. Daar gaat bijvoorbeeld een verkeerde darmbekleding (slijmvliezen van de darmen) aan vooraf. In dat geval is het interessant om te achterhalen wat daarvan de oorzaak is. Schimmels, te weinig goede bacteriën door antibiotica gebruik of door andere medicatie, het eten van belastende voeding, een overbelast lymfestelsel of een te zwaar belast immuunsysteem.

Zo eenvoudig is het dus nog niet, maar dat is nu juist de uitdaging om de puzzelstukjes bij elkaar te zoeken en dan van al die losse stukjes een mooie puzzel te maken. Bij MeCeBi hebben we hiermee al ruim 25 jaar ervaring!

Contacteczeem

Contacteczeem zien we vaak bij bijvoorbeeld kappers, schilders, schoonmakers, bloemisten, metselaars, drukkerij medewerkers of overige beroepen en hobby’s waarbij men veel met bepaalde producten in aanraking komt. Het kan ook door het gebruik van sieraden, cosmetica of kleding komen.

In het geval van contacteczeem wordt het zeer aangeraden om de desbetreffende stoffen te vermijden. Helaas lost ook dat vaak niet het hele probleem op. Hier spelen meerdere factoren een rol en een zalfje of medicijnen zal alleen maar de klachten onderdrukken, de huid dunner en gevoeliger maken en nooit een oplossing bieden.

 


Meer informatie over onze eczeem behandeling

Door inzichtelijk te krijgen wat er met u of met uw kind aan de hand is kunt u zelf met onze hulp gaan werken aan een duurzame oplossing. U bent van harte welkom bij MeCeBi, vraag onze assistentes om meer informatie.