icon-behandelingHistorie van MeCeBi

Na haar VWO, rondt Ineke van den Berg, oprichtster van MeCeBi, in 1984 haar studie Verpleegkunde af. Tijdens haar werk komt ze regelmatig met patiënten in contact die niet of onvoldoende verder geholpen kunnen worden in hun ziek-zijn. Dit heeft Ineke ertoe gedreven om naast de reguliere kaders te zoeken naar aanvullende mogelijkheden. Vervolgens werd in 1994 MeCeBi opgericht...

2011

MeCeBi opent een 3e vestiging in Barneveld!

Vanaf 2 januari 2011 opent MeCeBi een derde vestiging. Onze locatie Barneveld is nu gevestigd in de Zorgpraktijk aan de Rozenstraat 1, 3772 JH te Barneveld.

2011

MeCeBi start samenwerking met Cure4Life

Veel patiënten worstelen met hun (over)gewicht. Voeding is cruciaal bij het ontstaan van tal van ziekten en kwalen. Obesitas is één van de meest progressieve ziekten in de wereld. Veel mensen hebben problemen met structureel overgewicht. Diëten alleen is niet afdoende. MeCeBi maakt gebruik van een revolutionaire aanpak, dat niet alleen helpt af te vallen, maar ook helpt om op gewicht te blijven. Daarnaast helpt deze aanpak om veel beter in je 'vel' te komen en te blijven. Het unieke aspect ligt in het feit dat op basis van persoonlijke bloedwaarden en een goede anamnese, een maatwerk traject wordt aangeboden.

2010

MeCeBi krijgt toekenning overheidssubsidie

Wij zijn zeer verheugd om te mogen meedelen dat MeCeBi in aanmerking is gekomen voor overheidssubsidie ter bevordering van wetenschappelijk onderzoek op het gebied van de biofysische geneeskunde. 'Met deze subsidie krijgen we tijd en ruimte om alle ervaringsdata te verzamelen, te structureren en te interpreteren. Hierdoor zullen we in de toekomst nog beter in staat zijn om aan te tonen dat de Biofysische geneeskunde een belangrijke rol speelt bij ziekte en gezondheid. Voor ons is dit weer een volgende stap naar erkenning van deze effectieve manier van diagnosticeren en behandelen', aldus Ineke van den Berg.

2010

MeCeBi gaat samenwerking aan met Dr. Claude Bartels

De Duitse Natuurwetenschapper en microfysicus Dr. Claude Bartels en Radioloog en voorzitter van de Duitse vereniging voor preventieve geneeskunde Frank Mosler gaan een intensieve samenwerking aan met MeCeBi op het gebied van preventieve geneeskunde. Het doel is om met inzichten van de drie vakgebieden te komen tot wetenschappelijke inzichten en concrete protocollen ter preventie van een aantal ziekten en aandoeningen, zoals hart en herseninfarcten.

2009

MeCeBi Putten breidt haar locatie fors uit

Door de sterk toenemende vraag naar zorg, heeft MeCeBi haar vestiging in Putten fors uitgebreid. In totaal zijn er nu driie volledig ingerichte behandelruimten. Ineke van den Berg: 'De wachtlijsten liepen op tot een jaar. Het is ondoenlijk om mensen zo lang te laten wachten. De keuze was om of 'nee' te verkopen of te kiezen voor uitbreiding. Voorwaarde hierbij was wel dat het niet ten koste mag gaan van de kwaliteit van zorg. Ik denk dat we hier goed in geslaagd zijn. De wachtlijsten zijn zo goed als weg en mensen kunnen gelukkig snel terecht. Dat geeft een goed gevoel'.

2008

MeCeBi sluit een samenwerkingsverband

Tijdens een vaktraining ontmoeten huisarts Bertus van Dijk en Ineke elkaar. Onder de indruk van de kennis en kwaliteit van MeCeBi besluiten beide partijen tot een samenwerking met als resultaat een 2e MeCeBi vestiging in Ederveen. De samenwerking is een positieve stimulans en staat model in de markt waar regulier en 'alternatief' elkaar soms eerder lijken tegen te werken dan te versterken. Bertus van Dijk: 'Wij zijn ervan overtuigd dat deze samenwerking leidt tot een betere dienstverlening naar onze patiënten'.

2007

Uitbreiding van therapievormen

Nieuwe ontwikkelingen op het gebied van de biofysische geneekunde staan niet stil. MeCeBi wil voorop blijven lopen met deze ontwikkelingen. Vandaar dat nieuwe therapievormen zijn toegevoegd aan haar portfolio, zoals geactiveerde Zuurstoftherapie voor mensen met tal van klachten.

2006

Medisch Centrum voor Biofysische Geneeskunde

Begin november 2005 wordt er gekozen voor een volgende professionaliseringsfase. Gekozen wordt voor een totale verandering van de corporate identity. Een nieuwe naam en logo dat een betere lading geeft aan de praktiserende geneeskunde. Om de wachtlijsten te verkorten en door de continue stroom van nieuwe patiënten, wordt het team behandelaars uitgebreid.

2003

Praktijk voor Natuurgeneeskunde & Bioresonantie

Gepassioneerd door de ongekende mogelijkheden studeert Ineke in 2003 na jaren van pittige studie af aan de International Meditterian University of Malta aan de faculteit ‘Holistic Bio Energetic Medicine'. Dit bezorgt haar de titel: ‘Diplomande Holistic (bio)Energetic Medicine'. Met deze kennis is de praktijk uitgegroeid tot een landelijk werkend professioneel medisch centrum op het gebied van de Biofysische Geneeskunde.

De praktijk gaat verder onder de naam ‘MeCeBi'. In 2003 wordt kennis gemaakt met een nieuwe therapie tegen pijnklachten (zowel acuut als chronisch). Na het volgen van diverse trainingsmodulen en een praktijk (test)periode wordt eind 2003 de Scenar-therapie officieel ingevoerd.

1994

Ineke start in 1994 de Praktijk voor Natuurgeneeskunde

Na elf jaar ervaring in de reguliere geneeskunde studeert Ineke in 1995, na vijf jaar studie, af aan de Academie voor Natuurgeneeskunde te Arnhem. In 1994 start Ineke haar eigen ‘Praktijk voor Natuurgeneeskunde' in Putten. Door haar grote betrokkenheid en kennis van zaken groeide de praktijk snel.

De gecombineerde kennis en ervaring van de reguliere en natuurgeneeskunde blijkt niet altijd een antwoord te hebben op tal van (in het bijzonder) chronische ziekten en pijnklachten. Haar drang naar verdieping door studie en onderzoek brengt haar in 1999 op het terrein van de biofysische geneeskunde.

Interessant? Deel deze pagina: