Welke zorgverzekeraar past in 2019 bij mij?

U heeft vast wel op het nieuws gehoord dat het vinden van de juiste zorgverzekering steeds ingewikkelder wordt, qua inhoud, qua premie, qua voorwaarden. Het is een bijna ondoordringbaar woud geworden van details en kleine letters.

Indien u in 2019 gebruik wenst te maken van de diensten van MeCeBi is het voor u belangrijk de juiste zorgverzekeraar te kiezen, zodat u voldoende verzekerd bent voor onze consulten. We gaan u proberen te helpen om tot een voor u gewenste keuze te komen.

We vinden het jammer om u te moeten melden dat de voorwaarden van sommige zorgverzekeraars (de Amersfoortse, CZ, CZ Direct, Delta Lloyd, Ohra en Nationale Nederlanden) nog onduidelijk zijn. Wij adviseren u dan ook om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar.

Wij hebben een top 5 gemaakt van zorgverzekeraars die in hun aanvullende polis onze diensten maximaal vergoeden. Hierbij kijken wij naar de vorm en hoogte van de vergoeding. U kunt hieronder onze top 5 bekijken.

We hopen u met deze mail van dienst te zijn, zodat u zich comfortabel voelt bij uw uiteindelijke keuze van de juiste (aanvullende) zorgverzekering. Mocht u behoefte hebben aan ondersteuning, dan helpen wij u graag verder.

Heeft u vragen over de vergoeding voor 2019? Vul dan ons contactformulier in!

Onze top 5 aanvullende verzekeringen

VerzekeraarPolisVergoedingen
ONVZSuperfit€75,- pp/pd,
€1.500.- pp/pj
VVAAExcellentmax. €75,- p/d,
max. €1500,- pp/pj
PNO Zorg 2019Excellent€65,- p/d,
max. €1.500,- pp/pj
I.Z.A. 2019Extra Zorg 4max. €45,- per consult,
max. €850,- pp/pj
Studenten Goed Verzekerd**** Sterren, incl. Extra. Aanv. Studentmax. €40,- pp/pd,
max. €990,- pp/pj

Disclaimer: wij kunnen de premies niet vergelijken, omdat dit afhankelijk is van de persoonlijke situatie. U kunt aan deze informatie geen rechten ontlenen.

Of bekijk de volledige lijst met vergoedingen...

Graag geven we u nog de volgende informatie mee:

Wilt u precies weten hoeveel u vergoed krijgt voor bepaalde zorg? Dat kunt u het beste aan uw eigen zorgverzekeraar vragen. Want het maakt veel uit wat voor zorgverzekering u heeft en wat u daarin vergoed krijgt. Doe dit altijd per mail, zodat u ook per mail een schriftelijke bevestiging krijgt.

Belangrijke datums

- 31 december 2018 is de laatste dag voor het opzeggen van uw huidige (basis) zorgverzekering;
- 31 januari 2019 is laatste dag voor het afsluiten van een eventuele nieuwe basis zorgverzekering en/of een aanvullende verzekering;

Algemene tips en adviezen

1. U hebt een vrije keuze om naast de basis zorgverzekering bij een andere zorgverzekeraar een aanvullende verzekering af te sluiten. Veel mensen weten dit niet. Het kan dus zijn dat u bijvoorbeeld via uw werk aangesloten bent bij een bepaalde verzekeraar voor de basis zorgverzekering. U heeft de vrijheid om te kiezen voor een aanvullende polis die het beste bij u past van een andere zorgverzekeraar.
2. Op Tros Radar is onlangs een uitzending geweest over het feit dat een collectiviteitsverzekering vaak duurder is dan een zelf afgesloten zorgverzekering. Het is in ieder geval de moeite van het onderzoeken waard. Het kan in sommige gevallen honderden euro’s schelen. Daarbij is ook het voordeel dat u zelf de inhoud van uw polis kunt bepalen en dit zo beter afstemt op uw persoonlijke situatie.
3. Voor gezinnen met kinderen jonger dan 18 jaar die gebruik willen maken van de diensten van MeCeBi is het te overwegen om een juiste aanvullende zorgverzekering af te sluiten, omdat kinderen jonger dan 18 jaar automatisch en kosteloos meeverzekerd zijn met de ouders.
4. Indien u als enige persoon gebruik wilt maken van de diensten van MeCeBi, dan kan het wellicht interessant zijn om uit te rekenen of het überhaupt zin heeft om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten, of dat de kosten van de premie op jaarbasis hoger zijn dan de totale kosten van onze consulten. (Dit geldt uiteraard alleen als u niet voornemens bent gebruik te maken van andere vormen van zorg die in de aanvullende polis staan genoemd).

Lees verder...

Interessant? Deel deze pagina: