Welke zorgverzekeraar past in 2020 bij mij?

U heeft vast wel op het nieuws gehoord dat het vinden van de juiste zorgverzekering steeds ingewikkelder wordt, qua inhoud, qua premie, qua voorwaarden. Het is een bijna ondoordringbaar woud geworden van details en kleine letters.

Indien u in 2020 gebruik wenst te maken van de diensten van MeCeBi is het voor u belangrijk de juiste zorgverzekeraar te kiezen, zodat u via uw zorgverzekeraar vergoedingen kan ontvangen voor onze consulten. We gaan u proberen te helpen om tot een voor u gewenste keuze te komen.

Helaas is afgelopen jaar gebleken dat sommige zorgverzekeraars (o.a. de Amersfoortse, CZ, CZ Direct, Delta Lloyd, Ohra en Nationale Nederlanden) onze zorg niet vergoeden ondanks dat er wel aanvullende verzekeringen zijn voor natuurgeneeswijzen. Wij adviseren u dan ook om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar.

We hopen u met deze informatie van dienst te zijn, zodat u zich comfortabel voelt bij uw uiteindelijke keuze van de juiste (aanvullende) zorgverzekering. Mocht u behoefte hebben aan ondersteuning, dan helpen wij u graag verder.

Heeft u vragen over de vergoeding voor 2020? Vul dan ons contactformulier in!

Of bekijk de volledige lijst met vergoedingen...

Graag geven we u nog de volgende informatie mee:

Wilt u precies weten hoeveel u vergoed krijgt voor bepaalde zorg? Dat kunt u het beste aan uw eigen zorgverzekeraar vragen. Want het maakt veel uit wat voor zorgverzekering u heeft en wat u daarin vergoed krijgt. Doe dit altijd per mail, zodat u ook per mail een schriftelijke bevestiging krijgt.

Algemene tips en adviezen

1. U hebt een vrije keuze om naast de basis zorgverzekering bij een andere zorgverzekeraar een aanvullende verzekering af te sluiten. Veel mensen weten dit niet. Het kan dus zijn dat u bijvoorbeeld via uw werk aangesloten bent bij een bepaalde verzekeraar voor de basis zorgverzekering. U heeft de vrijheid om te kiezen voor een aanvullende polis die het beste bij u past van een andere zorgverzekeraar.
2. Op Tros Radar is vorig jaar een uitzending geweest over het feit dat een collectiviteitsverzekering vaak duurder is dan een zelf afgesloten zorgverzekering. Het is in ieder geval de moeite van het onderzoeken waard. Het kan in sommige gevallen honderden euro’s schelen. Daarbij is ook het voordeel dat u zelf de inhoud van uw polis kunt bepalen en dit zo beter afstemt op uw persoonlijke situatie.
3. Voor gezinnen met kinderen jonger dan 18 jaar die gebruik willen maken van de diensten van MeCeBi is het te overwegen om een juiste aanvullende zorgverzekering af te sluiten, omdat kinderen jonger dan 18 jaar automatisch en kosteloos meeverzekerd zijn met de ouders.
4. Indien u als enige persoon gebruik wilt maken van de diensten van MeCeBi, dan kan het wellicht interessant zijn om uit te rekenen of het überhaupt zin heeft om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten, of dat de kosten van de premie op jaarbasis hoger zijn dan de totale kosten van onze consulten. (Dit geldt uiteraard alleen als u niet voornemens bent gebruik te maken van andere vormen van zorg die in de aanvullende polis staan genoemd).
5. Let op! Sommige zorgverzekeraar stellen voorwaarden / gezondheidsvragen voordat u een aanvullende verzekering kunt afsluiten.

Lees verder...