Welke zorgverzekeraar past in 2024 bij mij?

Het vinden van de juiste zorgverzekering wordt helaas steeds ingewikkelder. Qua inhoud, qua premie, qua voorwaarden. Het is een bijna ondoordringbaar woud geworden van details en kleine lettertjes.

Indien u in 2024 gebruik wenst te maken van de diensten van MeCeBi is het voor u belangrijk de juiste zorgverzekering te kiezen, zodat u via de zorgverzekeraar vergoedingen kan ontvangen voor onze consulten. We gaan u proberen te helpen om tot een voor u gewenste keuze te komen.

Wij hebben een overzicht gemaakt met de vergoedingen per zorgverzekeraar. Hier vindt u verzekeringsmaatschappijen – die volgens de bij ons bekende polisvoorwaarden – onze consulten wel zullen vergoeden.

Heeft u een verzekeringsmaatschappij gevonden die onze zorg wel vergoedt, maar staat deze maatschappij niet op onze lijst? Wilt u in dit geval contact met ons opnemen? Dit mag via info@mecebi.nl.

We hopen u met deze informatie van dienst te zijn, zodat u zich comfortabel voelt bij uw uiteindelijke keuze van de juiste (aanvullende) zorgverzekering. Mocht u behoefte hebben aan ondersteuning, dan helpen wij u graag verder.

Of bekijk de volledige lijst met vergoedingen...

Graag geven we u nog de volgende informatie mee:

Wilt u precies weten hoeveel u vergoed krijgt voor bepaalde zorg? Dat kunt u het beste aan uw eigen zorgverzekeraar vragen. Want het maakt veel uit wat voor zorgverzekering u heeft en wat u daarin vergoed krijgt. Doe dit altijd per mail, zodat u ook per mail een schriftelijke bevestiging krijgt.

Algemene tips en adviezen

  1. U hebt een vrije keuze om naast de basis zorgverzekering bij een andere zorgverzekeraar een aanvullende verzekering af te sluiten. Veel mensen weten dit niet. Het kan dus zijn dat u bijvoorbeeld via uw werk aangesloten bent bij een bepaalde verzekeraar voor de basis zorgverzekering. U heeft de vrijheid om te kiezen voor een aanvullende polis die het beste bij u past van een andere zorgverzekeraar.
  2. Op Tros Radar is in 2018 een uitzending geweest over het feit dat een collectiviteitsverzekering vaak duurder is dan een zelf afgesloten zorgverzekering. Het is in ieder geval de moeite van het onderzoeken waard. Het kan in sommige gevallen honderden euro’s schelen. Daarbij is ook het voordeel dat u zelf de inhoud van uw polis kunt bepalen en dit zo beter afstemt op uw persoonlijke situatie.
  3. Voor gezinnen met kinderen jonger dan 18 jaar die gebruik willen maken van de diensten van MeCeBi is het te overwegen om een juiste aanvullende zorgverzekering af te sluiten, omdat kinderen jonger dan 18 jaar automatisch en kosteloos meeverzekerd zijn met de ouders.
  4. Indien u als enige persoon gebruik wilt maken van de diensten van MeCeBi, dan kan het wellicht interessant zijn om uit te rekenen of het überhaupt zin heeft om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten, of dat de kosten van de premie op jaarbasis hoger zijn dan de totale kosten van onze consulten. (Dit geldt uiteraard alleen als u niet voornemens bent gebruik te maken van andere vormen van zorg die in de aanvullende polis staan genoemd).
  5. Let op! Sommige zorgverzekeraar stellen voorwaarden / gezondheidsvragen voordat u een aanvullende verzekering kunt afsluiten.

Lees verder...

Heeft u vragen over de vergoeding voor 2024? Vul dan ons contactformulier in!